Hajduk i dalje na vrhu

Sušić asistirao, Hajduk uručio dres s brojem 2014 Vršajeviću

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka pred skoro 20.000 gledatelja na Poljudu su, rezultatom 3:1, savladali Lokomotivu.

"Dinamo 2", kako su Lokose nazvali hrvatski mediji, nije uspio iznenaditi u Splitu. Hajduk je pobjedom zadržao prvo mjesto.

Dvostruki strijelac za "bile" bio je sjajni Bencun, Pjaca je u 91. minuti smanjio na 2:1, no dvije minute kasnije, duboko u sudijskoj nadoknadi, Pašalić pogađa za konačnih 3:1.

Za Splićane su od prve minute nastupili i Tino-Sven Sušić, potencijalni bh. reprezentativac, te reprezentativac Avdija Vršajević. Treba dodati da je Vršajeviću uručen dres s brojem 2014 i natpisom Brazil prije početka utakmice.

Naravno, u Hajduku su itekako sretni što će imati svoj predstavnika na Mundijalu sljedećeg ljeta. I mi smo, naravno, sretni što Splićane Vršajević predstavlja na smotri najboljih reprezentacija svijeta.

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 14. kolo:

Hajduk - Lokomotiva 3:1 (Bencun 37, 87, 94/ Pjaca 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.