Džeko je mrežu Furtha pogodio u 40. i 50. minuti

Zvjezdanu Misimoviću poluvrijeme

Dva gola Edina Džeke

Njemački bundesligaša, Wolfsburg uspješno je apsolvirao drugu provjeru pred nastavak šampionata u njemačkoj eliti. Ekipa iz vučijeg grada danas je rezultatom 4:0 savladala Greuther Furth, a velike zasluge pripadaju i našim internacionalcima koji nose dres Wolfsburga.

Edin Džeko, napadač nacionalnog tima BiH u listu strijelaca upisao se dva puta u 40. i 50. minuti, za drugi i treći gol Wolfsburga. Džeko je susret započeo u startnoj postavi i u igri proveo 75. minuta. Uz našeg internacionalca na poluvremenu u svlačionici nisu ostali još samo dvojica igrača (Daniel Adlung i Rodrigo Alvim), a trener Felix Magath u drugih 45 minuta priliku je dao osmorici novih igrača, među kojima je bio i naš Zvjezdan Misimović.

Upravo je Misimović učestvovao u akciji kod četvrtog gola, kada se u listu strijelaca upisao Andrea Barzagli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.