Plemići u derbiju domaćin Sarajevu

Savić priželjkuje dobru igru i trijumf Zrinjskog

Veliki derbi 16. kola BHT Premijer lige BiH sutra će u Mostaru odigrati Zrinjski i Sarajevo. 

Umorni Plemići na otvaranju sezone nakon uzbuđenja u Evropskoj ligi poraženi su na Koševu iako su tokom prvog poluvremena imali nekoliko zrelih prilika pri rezultatu 0:0.

„Nije mi utakmica sa Koševa ostala u lijepom sjećanju obzirom na poraz i crveni karton koji sam zaradio u finišu utakmice,“ kaže vezni igrač Zrinjskog Srđan Savić koji je dobru partiju pružio na kup utakmici u Banjoj Luci.

Ovog puta Savić se nada povoljnijem ishodu po Zrinjski te vjeruje u pobjedu nad drugoplasiranim timom na tabeli.

„Pobjedom bismo se bodovno izjednačili sa Sarajevom što bi bio odličan podstrek za dalje. Protiv Veleža smo u derbiju izgubili dva boda koje ćemo nadam se ovog puta nadoknaditi. O Sarajevu ne treba mnogo trošiti riječi, uvijek su pri vrhu tabele, a posljednjih godina i redovan pretedent na titulu prvaka. Ne vjerujem da će ovdje doći i povući se, siguran sam da će tražiti pobjedu do koje želimo i mi. Nadam se dobroj igri i bodovima,“ poručio je Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.