Široki ubjedljiv

Mladost pregažena u Širokom Brijegu, hat-trick Ćorića

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su danas na Pecari u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Mladost iz Velike Obarske rezultatom 6:0.

Od samog početka susreta Široki je krenuo ofanzivno prema golu gostiju, a već u sedmoj minuti su stigli do vodstva. Wagner je uposlio Ćorića koji pogađa za prednost od 1:0.

Nastavio je Široki sa napadima na gol. U 34. minuti Wagner ima dvije velike prilike. Prvo mu je golman gostiju Novaković odbranio udarac, da bi potom Brazilac pogodio stativu.

Ipak, već u narednoj akciji Široki postiže gol. Igrala se 36. minuta kada mrežu gostiju za 2:0 ponovo pogađa Ćorić nakon još jedne sjajne asistencije Wagnera.

Samo tri minute kasnije Ćorić postiže hat-trick. Iskoristio je još jednu odličnu asistenciju Wagnera za prednost od 3:0 na poluvremenu.

Napadi tima sa Pecare nastavljeni su i u nastavku susreta. Wagner je bio nezaustavljiv po goste, a u 59. minuti je imao još jednu dobru priliku ali gola nije bilo.

Do četvrtog gola Široki stiže u 66. minuti. Zakarić je povisio prednost na 4:0, da bi u 75. minuti Barišić nakon dobre akcije pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potpuno demoliranje Mladosti nastavljeno je u 79. minuti. Nakon tri asistencije Wagner je uspio da se upiše i u strijelce, a pogodio je za 5:0 nakon ubacivanje iz kornera.

Konačnih 6:0 postavio je Barišić u 86. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.