HNL

Čop iz penala presudio Slaven Belupu u Maksimiru

Zagrebački Dinamo nastavio je seriju uspješnih rezultata u HNL-u, ovog puta domaćim trijumfom nad Slaven Belupom, rezultatom 1:0. 

Dinamo koji se sinoć odrekao Brazilca s hrvatskim pasošem, Sammira prvi je put zaprijetio u 19. minutu preko Marcela Brozovića koji ne koristi idealnu priliku za gol.

Uzvratili su gosti u finišu prvog poluvremena preko Marina Matoša ali se istakao domaći golman Zelenika. Do odmora su prijetili još Brozović i Halilović na drugoj strani, ali bez rezultatskog učinka.

U šestom minutu nastavka Modri ipak dolaze u vodstvo. Halilović je centrirao, Brlek igrao rukom, a arbitar Trampus pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač za 1:0 bio je Duje Čop.

Do kraja su prijetili još Čop, Brozović i rezervista Beqiraj, ali bez pravog učinka ponajviše zahvaljujući odličnom golmanu gostiju Tomislavu Pelinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.