Bellamy je još ranije nagovijestio svoj odlazak iz West Hama

14 miliona funti težak transfer

Craig Ballamy odlazi u Manchester City

M. Skaka

Nakon što je odbijena jednaka ponuda od Tottenhama, Wes Ham je prihvatio ponudu Manchester Cityja i njihov napadač Craig Bellamy dobio je dozvolu da napusti klub.

Dvadesetdevetogodišnji Bellamy tražio je transfer u Spurs krajem prošle sedmice, ali u Wes Hamu nisu bili raspoloženi da svoju veliku zvijezdu ustupe rivalima.

Ponudu u jednakom iznosu, oko 14 miliona funti, uputili su i iz Manchester Cityja i očekuje se da Bellamy potpiše ugovor za ovaj klub nakon što prođe medicinski pregled.

Bellamy nije bio u sastavu “Hammersa” koji je jučer pobijedio Fulham, a njegov izostanak objašnjen je činjenicom da “nije mentalno spreman za susret”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.