HNL

Dinamo se lako obračunao sa slabašnim Osijekom

Nakon dva uzastopna derbija s Hajdukom fudbaleri Dinama na Maksimiru su dočekali Osijek protiv kojeg su tražili novu pobjedu kojom bi se zadržali na vodećem mjestu prvenstvene tabele. 

Bolje otvaranje utakmice Dinamo je naplatio u devetom minutu kada je Halilović izveo korner s desne strane, gostujući golman Mikulić odbio loptu do Fernandesa koji bez problema zabija za 1:0.

Međutim već u 17. minuti Dugandžić je iskoristio veliku grešku golmana Zelenike kojemu je lopta ispala iz ruke pa gostujućem napadaču nije bio problem pogoditi za 1:1.

U 33. minutu Beqiraj ostavlja loptu za Brozovića koji smireno poentira za 2:1 te osigurava aktualnim prvacima mirniji odlazak na odmor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 55. minutu Ćalušić je pronašao Beqiraja koji lijepo reaguje i postiže treći gol za Dinamo.

U samoj Završnici Mamić je u igru uveo Soudanija i Čopa, ali novih promjena rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade kada je Pamić još jednom pronašao Fernandesa koji glavom postavlja konačnih 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.