Stradali križni ligamenti koljena

Za Tessu Worley gotova sezona

Iz Franskuskog skijaškog saveza su potvrdili, za Tessu Worley je sezona već sada završena. Samo dva dana nakon veleslalomske pobjede u St. Moritzu, Tessa je pala u prvoj vožnji slaloma u Courchevelu, a dijagnoza povrede u bolnici u Lyonu je potvrdila težinu povrede.

Stradali su prednji križni ligamenti desnog koljena, što znači da Francuskinja ostaje bez nastupa u Sočiju, ali i kompletne sezone Svjetskog kupa. Tessa ma zlato iz Schladminga u veleslalomu, broncu iz Garmischa. Do sada je u karijeri osam pobjeda u Svjetskom kupu, svih osam u veleslalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.