Kapiten na izlaznim vratima

Pero Stojkić nadomak rumunskog Universitatea Cluja

Zrinjski će po svemu sudeći u zimskom prelaznom roku ostati bez jednog od svojih najboljih igrača Pere Stojkića. 

Zamjenik kapitena u timu Zrinjskog nakon odličnih igara koje je pružao u posljednje dvije sezone nadomak je potpisu ugovora za rumunski Universitatea Cluj.

„Blizu smo konačnog dogovora. Potrebno je da još danas klubovi dogovore odštetnu cijenu. U narednim danima bi se posao trebao zaključiti,“ kazao je Stojkić.

Universitatea Cluj ove sezone ne igra baš najbolje u rumunskom prvenstvu. Trenutno su predposljednji tim na tabeli sa 13 bodova, pet manje od zone opstanka.

Stojkić je jesenas u dresu Zrinjskog odigrao dvanaest utakmica u Premijer ligi, te tri u pretkolu Evropske lige. Postigao je dva pogotka i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.