Odlazi u zasluženu fudbalsku peniju

Dalibor Šilić novi sportski direktor Širokog Brijega

Dugogodišnji kapiten NK Široki Brijeg Dalibor Šilić u budućnosti će obavljati funkciju sportskog direktora u ovom klubu. 

Šilić je kandidat za ovu funkciju bio i ljetos, ali je na insistiranje Slavena Muse zadržan u igračkom kadru. Osim Šilića svojevremeno je ista fotelja nuđena Saši Papcu.

„Za Široki me vežu lijepe uspomene. To je bio i ostao moj klub, a ovu funkciju sam načelno dogovorio još ljetos,“ kaže Šilić.

„Želim se posvetiti novom poslu, nadam se da ću ga raditi dobro jer će uz mene biti ljudi s kojima sam i prethodno sarađivao i provodio svoje vrijeme.“

Dubok trag ostavio je Šilić u Širokom Brijegu za koji je odigrao 340 zvaničnih utakmica. Prethodno je nastupao za Zrinjski, Brotnjo, Maribor i Željezničar. Dio omladinskog staža proveo je u Turbini iz Jablanice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Imao sam veliku želju zaigrati u nekoj jakoj evropskoj ligi, ali nisam uspio. Na kraju sam ipak sretan i zadovoljan,“ dodao je Šilić.

Dalibor Šilić punih deset godina nosio je dres Širokog Brijega u koji je dospio 2003. godine iz Željezničara. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je pet utakmica. Oproštajni meč Šilić će odigrati 14. januara na Pecari, a protivnik Širokog će biti zagrebački Dinamo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.