Kadrovska križaljka u Poljudu

Goran Vučević novi sportski direktor Hajduka

Zimska pauza donijela je prvo novo ime u u splitskom Hajduku. Ali ne igračko, već kadrovsko.

Goran Vučević naslijedio je Šveđanina Jensa Anderssona na mjestu sportskog direktora. Nakon što je u javnost procurilo nekoliko imena, dogovor je na kraju postignut sa Vučevićem, koji odlično poznaje trenutnu situaciju u klubu.

Vučević je jedini igrač koji je iz Hajduka prešao u Barcelonu 1992. godine i u njoj se zadržao punih pet sezona. Nosio je i dresove Meride i Kölna, a trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik, a nastavio kao prvi trener Hajduka 2008. godine.

U splitskom klubu obnašao je i dužnosti skauta, šefa omladinske škole i trenera juniora, pa će mjestom sportskog direktora zaokružiti svoj osmogodišnju priču u Hajduku po okončanju svoje igračke karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.