Kovač u Dinamu?

Eldar Ganibegović

Zdravko i Zoran Mamić, u nedjelju su otputovala u Dortmund, kako bi započeli pregovore oko dovođenja hrvatskog reprezentativca i člana Borussie, Roberta Kovača u redove Dinama.

Kako Mamići ističu i sam Robert je izrazio želju za prelazak u hrvatskog prvaka, pošto se ove polusezone i nije baš naigrao u dresu Borussie, ali problem je ispao nakon što se povrijedio štoper tima iz Dortmunda, Hummels, umjesto kojeg bi mogao uskočiti upravo Kovač.

"Mi želimo dovesti Roberta, on želi napustiti Dortmund i doći na Maksimir, sad je sve na Borussiji. Pronašli smo zajednički jezik, ali se čini da to neće baš ići lako", rekao je Mamić.

Braća Mamić će usputno u Njemačkoj pokušati odraditi još jedan posao. Naime, Karlsruhe želi Dinu Drpića na posudbu do ljeta. Iako su u Dinamo davno prestali s tim "dječjim igrama" i posudbama igrača, s Drpićem je ipak specifična situacija, pa bi se moglo dogoditi da Mamići odrade i taj posao na Drpićevo zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.