Arsenal bez straha kada oni igraju

Arsenalove stijene dvije godine bez poraza

Midhat Šljivak

Odbrana londonskog Arsenala najsigurnija je kada štoperski par čine Per Mertesacker i Laurent Koscielny.

Ovaj dvojac na terenu sarađuje zaista fantastično, a dokaz tome je činjenica da Arsenal nije izgubio utakmicu čak dvije godine, kada štoperski par  u 90 minuta čine Mertesacker i Koscielny.

Posljednji poraz, kada je ovaj tandem u odbrani Topnika, Arsenal je doživio 22. januara 2012. godine. Tada je na Emiratesu slavio Manchester United rezultatom 2:1, ali od tog trenutka je Arsenal nepobjediv.

Odigrali su ukupno 28 zajedničkih utakmica nakon toga, a u 20 su pobijedili, dok je osam završeno bez pobjednika. Već dvije godine ne znaju za poraz, što ih čini jednim od najboljih štoperskih parova u historiji kluba.

Već su počela poređenja s legendarnim duom Tony Adams - Martin Keown, koji su držali odbranu Tobdžija krajem 90-ih godina, a interesantno je da su Koscielny i Mertesacker veoma dobri prijatelji i van terena, što im vjerovatno pomaže i tokom igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.