Van der Sar na pragu rekorda

Holandski veteran na golu Manchester Uniteda Edwin van der Sar u prilici je srušiti rekord po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola u Premiershipu.

Posljednji put Manchster United je u engleskoj Premier ligi gol primio na Emiratesu Stadionu kod Arsenala 8. novembra kada je poražen sa 1:2. Nakon toga “crveni đavoli” nanizali su 10 utakmica bez primljenog gola.

Van der Sar je trenutno na 942 minute bez primljenog gola, a rekordnih 1025 minuta bez primljenog gola drži golman Chelseaja Petr Čech, kojem je to uspjelo sezone 2004/05.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.