Kenan Bajramović bio je najbolji igrač Kyiva

Fiba Eurochellenge kup 1. kolo

Sjajne partije bh. košarkaša

Veoma uspješno veče imali su bh. košarkaši koji su sa svojim klubovima nastupali u 1. kolu druge faze Fiba Eurochellenge kupa.

U Grupi J Kyiv je kao gost nadigrao EWE Basket Oldenburg, a najbolji pojedinac sa 20 poena i 8 skokova bio je Kenan Bajramović. Odličan na drugoj strani bio je Jasmin Perković, bivši igrač Širokog i Bosne sa 18 ubačaja.

Veliko iznenađenje priredila je kiparska ekipa Proteas EKA AEL koja je u Španiji nadigrala sastav Casajola (64:56). Udio u pobjedi imali su Haris Mujezinović (9 p, 8 sk, 2 as), te Aleksandar Radojević (1 skok).
Konačno, u Grupi L ruski Triumph sa visokih 85:68 apsolvirao je gostovanje kod tima EclipseJet MyGuide. Ernest Bremer za pobjednički sastav postigao je 9 koševa, uz 3 skoka i jednu asistenciju. Prvo ime bio je Ognjen Aškrabić (18).

REZULTATI, 1. kolo
Grupa I

Belgacom Liege - EiffelTowers 81:68, Telekom Baskets - Cholet Basket (srijeda)

Grupa J
Galatasaray Cafe Crown - Virtus Bologna 91:104, EWE Baskets - BC Kyiv 73:86

Grupa K
Ural Great - Lokomotiv Rostov 69:60, Cajasol - Proteas EKA AEL 56:64

Grupa L
EclipseJet MyGuide - BC Triumph 68:85, Dexia - CSK-VVS 101:85.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.