Tri poraza od 2:1

Tri Ibiševićeva pogotka Bayernu, tri poraza u nadoknadi

Tri puta je Vedad Ibišević pogađao mrežu Bayerna do sad. Zanimljivo svaki pogodak bio je za vodstvo njegovog tima od 1:0, a još zanimljivije da je svaka od pomenutih utakmica završila pobjedom Bayerna od 2:1.

Bio je peti decembar 2008. godine, igrano je posljednje kolo jeseni u Bundesligi, a lider do tog kola i najprijatnije iznenađenje Hoffenheim gostovao je na Alianz Areni.

Nakon 48 minuta igre zatresla se mreža Bayerna, a strijelac je bio – Vedad Ibišević. Deset minuta kasnije izjednačio je Philip Lahm, da bi pobjedu Bayernu donio Luca Toni - u posljednjem minutu meča.

Dvije godine kasnije Hoffenheim je ugostio Bayern u Sinsheimu i poveo u prvom napadu. Strijelac je bio – Vedad Ibišević. U 63. minutu izjednačio je Thomas Muler, a pobjedu Bayernu donio je Daniel Van Buyten – u posljednjem minutu meča.

Bayern je zaostali meč 15. kola Bundeslige igrao u srijedu i poveo nakon 29 minuta igre. Strijelac je bio – Vedad Ibišević. U nastavku Bayern dolazi do izjednačenja preko rezerviste Pizarra, da bi potpuni preokret sjajnim pogotkom kreirao Thiago Alcantara – u posljednjem minutu meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.