Martin Schmitt odlučio reći zbogom

Nakon 17 godina duge karijere legendarni njemački skijaški skakač Martin Schmitt odlučio je završiti karijeru. 

"Ovo je teška odluka, jer sam u ovom sportu imao divnih trenutaka", rekao je Schmitt kojeg nećemo gledati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

"Dosta je bilo, dugo sam bio u ovom sportu", rekao je 36-godišnji Nijemac koji je dodao da je odluku o povlačenju donio već nakon Novogodišnje turneje četiri skakaonice. 

Schmitt je na ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine osvojio zlatnu medalju na velikoj skakaonici, a bio je i svjetski šampion 1999. i 2001. 

Schmitt je najavio kako će se sada posvetiti učenju kako bi što prije dobio trenersku diplomu i započeo trenersku karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.