Bundesliga, 19. kolo

Aubameyang vodio BVB do pobjede protiv Bičakčićevih Lavova

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda stigli su do svoje prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a viceprvaci Evrope slavili su na gostovanju kod Bičakčićevog Eintrachta iz Braunschweiga rezultatom 2:1.

Tim Jurgena Kloppa dominirao je tokom prvog poluvremena, te stvorio nekoliko dobrih šansi, ali su do vodećeg gola fudbaleri BVB-a, koji su večeras nastupili u crnim dresovima, stigli nakon fenomenalne akcije, a poljski napadač je odlično uposlio Aubameyanga kojem nije bilo teškom skoro sa linije pogoditi gol Lavova za vodstvo Milionera od 1:0.

I nakon vodstva domaći nisu odustajali, te su igrali poprilično otvoreno u želji da što prije dođu do izjednačenja. Ipak, do kraja prvog dijela igre igrači u plavo-žutoj opremi nisu uspjeli stići do gola sa kojim bi pozitivnim rezultatom otišli na pauzu.

U nastavku su Lavovi ipak stigli do toliko željenog izjednačujućeg gola, a strijelac je bio Kessel u 54. minuti utakmice.

Ipak, desetak minuta kasnije Milioneri su pokazali svoju snagu. Nakon jedne kontre, Reus je na kraju uposlio Aubameyanga, a strijelcu prvog pogotka za žuto-crne nije bilo teško pogoditi mrežu Davarija za novo vodstvo ekipe iz Dortmunda. 

Do kraja su gosti imali još jednu veliku priliku, ali je Robert Lewandowski promašio nemoguće u 75. minuti duela. Nekoliko trenutaka kasnije i Reus je bio u odličnoj prilici ali je iranski golman na golu Eintrachta večeras bio fenomenalan.

Bundesliga, 19. kolo:
Eintracht Braunschweig – Borussia Dortmund 1:2 (Kessel 54 / Aubameyang 31, 65)

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.