Preokret Dinama

Modri proljeće otvorili trijumfom u Puli

Dinamo je na otvaranju proljetnog diojela sezone gostovao u Puli u zaostaloj utakmici 17. kola i ostvario trijumf rezultatom 3:1.

I jedni i drugi u meč su ušli nešto opreznije, a Dinamo je uspostavio dominaciju premda se u početnim minutama nije ozbiljnije približio golu Ježine. U prvom napadu na gol gostiju Istra je u 12. minuti povela preko Blagojevića. Veznjak domaćih poznat je po preciznom i snažnom udarcu što je ponovo dokazao prekrasnim pogotkom, Sandomierski je bio potpuno nemoćan.

U 22. minuti Modri su uspjeli poravnati rezultat. Beqiraj je s desne strane ubacio pred gol Istre gdje je najprije pokušao Čop, a na odbijenu loptu dobro je reagovao Soudani i glavom matirao Ježinu.

Prvu izglednu situaciju u nastavku stvorila je Istra. Havojić je ubacio na peterac gostiju gdje je bio Mirko Kramarić, ali novi igrač Puljana nije bio precizan glavom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nedugo potom Halilović i Cleyton su izigrali domaću odbranu, ali završni udarac Brazilca odbranio je Ježina.

U 70. minuti Zagrepčani su poveli, Cleyton lijepom asistencijom uposlio Čopa, napadač se okrenuo i pogodio za 2:1. Pet minuta kasnije isti se igrač i drugi put upisao u strijelce. Leko je nabacio sa desne strane, a Soudani spustio za Čopa koji ponovo šalje loptu pored Ježine za konačnih 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.