Foto: Sportnet.hr

HNL, 21. kolo

Bitka za Split pripala Hajduku: Mario Pašalić junak Bilih

Splitski gradski derbi igran večeras u Parku mladeži pripao je gostujućem Hajduku koji je u finišu susreta postigao dva pogotka nakon što su imali rezultatski zaostatak od jednog gola. 

Centralna figura meča bio je mladi Mario Pašalić. Nakon skromnih prvih 45 minuta derbija između Splita i Hajduka, drugi je dio ponudio puno više uzbuđenja.

Split je promašio jedanaesterac pa ipak poveo, da bi Mario Pašalić sa dva pogotka u samoj završnici donio Bilima veliki trijumf. U 63. minutu Bradarić je s leđa gurnuo Ercega u kaznenom prostoru, a arbitar bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Golman Hajduka Stipica odbranio je katastrofalan udarac Ercega.

Domaćin je ipak sedam minuta kasnije poveo, zaboravljeni Glavina je pogodio nakon nebeskog skoka i sjajnog udarca glavom.

Deset minuta kasnije Pašalić se sjajno izborio za loptu u domaćem kaznenom prostoru, gađao je lijevom nogom suprotni ugao i pogodio za 1:1.

Samo tri minuta poslije Pašalić je iskoristio sjajno ubacivanje sa desne strane i glavom pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U domaćem timu bivši reprezentativac BiH Ivan Radeljić ušao je u igru u 78. minutu, dok je donedavni kapiten Olimpica Miloš Vidović zbog povrede zamijenjen u 57. minutu.

Na drugoj strani Avdija Vršajević igrao je svih 90 minuta pri tome zaradivši žuti karton, dok je Tino Sven Sušić zamijenjen u 74. minutu. Haris Bukva ušao je u igru u 73. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.