Super liga Grčke

Trijumf Olympiakosa, pet pogodaka za pola sata

Fudbaleri Olympiakosa tokom prvih sat vremena utakmice mučili su se sa predposljednjom Veriom, ali su u posljednjih pola sata postigli čak pet pogodaka. 

Domaćina je načeo Dominguez u 60. minutu, deset minuta kasnije vodstvo je uduplao Perez, da bi minut kasnije pitanje pobjednika riješio Olaitan.

Goleadu je nastavio Maniatis u 85. minutu, dok je konačnih 5:0 postavio svojim drugim pogotkom Olaitan u sudijskoj nadoknadi.

Smyrnis je golovima Mingasa i Petropoulosa porazio Xanthi na domaćem terenu, dok je Ergotelis kao gost minimalnim rezultatom porazio Platanias.

Grčka Super liga:

Veria – Olympiakos 0:5 (Dominguez 60., Perez 69., Olaitan 70., 92., Maniatis 85.)

Potražite više informacija na temu Super League:

Smyrnis – Xanthi 2:0 (Mingas 8., Petropoulos 68.)

Platanias – Ergotelis 0:1 (Diamantakos 45.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.