2. Bundesliga, 20. kolo

Vrančićev Paderborn skalpirao Jarčeve na domaćem terenu

Ekipa St. Paulija stigla je do vrijedne gostujuće pobjede na otvaranju drugog dijela prvenstva u 2. Bundesligi. Ekipa iz Hamburga slavila je sa 2:1 u gostima kog Arminije iz Bielefelda.

Domaći fudbaleri su već u 6. minuti utakmice propustili doći do vodstva, a udarac sa bijele tačke nije iskoristio Hubener. Kazna je stigla u 30. minuti kada gosti stižu u vodstvo preko Thyja. Sredinom drugog dijela igre, tačnije u 62. minuti Nöthe je svojim pogotkom uduplao vodstvo St. Paulija, a sve što su uspjeli igrači Arminije bio je gol Przybylka iz 69. minute utakmice.

Karlsruher i Ingolstadt su podijelili bodove nakon remija od 1:1, a ovaj duel obilježila su i dva crvena kartona u finišu susreta.

Do velikog trijumfa i najvećeg iznenađenja prvog kola proljetnog dijela prvenstva stigla ekipa Paderborna. Klub Marija Vrančića, koji je odigrao svih 90 minuta, trijumfovala je na gostovanju kod Kolna, lidera 2. Bundeslige, sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Meha u 47. minuti.

2. Bundesliga, 20. kolo:
Bielefeld - St. Pauli (Przybylko 69 / Thy 30, Nöthe 62)
Karlsruher – Ingolstadt 1:1 (Van der Biezen 19 / Hartmann 43)
Köln – Paderborn 0:1 (Meha 47)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.