Zbog broja telefona na kacigi

Ostao bez finala, ali je osvojio pažnju djevojaka

Ruski snowboarder Aleksej Sobolev sjetio se kako privući pažnju mnogih djevojaka.

Iako se nije plasirao u finalno takmičenje, njegova priča je obišla većinu najvažnijih svjetskih medija koji izvještavaju sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Rus je na svoju kacigu stavio svoj broj telefona, te ju je podijelio fotografiju na Instagramu.

Nakon ovoga poteza telefon mu je bio zatrpan porukama, ali i fotografijama djevojaka koje su, kako pišu pojedini mediji, bile prilično "slobodne". 

Novinari koji su pratili takmičenje u snowboardu javljaju kako mu se pametni telefon "smrznuo" od navale.

"Uh, ova je stvarno dobra", komentirao je pred novinarima Sobolev jednu od obožavateljica.

Kada se priča proširila, javio se i Međunarodni olimpijski odbor koji mu je naredio da prekrije broj na kacigi. Malo su zakasnili, jer Sobolev se nije uspio plasirati u finale. No, zato je osvojio zlatnu medalju u privlačenju pažnje brojnih djevojaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.