HNL

Trijumf Dinama nad Splitom, Kvesić jedini strijelac za goste

Fudbaleri Dinama ostvarili su novi prvenstveni trijumf, ovog puta na domaćem terenu nad ekipom Splita rezultatom 2:1.

Od početka susreta Dinamo je imao terensku inicijativu, a prvu ozbiljniju priliku domaćini su imali u 12. minuti kada je Soudani zamalo kaznio grešku gostujuće odbrane i pucao s ruba šesnaesterca, ali je Vuković dobro odbranio.

Već u narednom napadu uzvratio je Bagarić, ali je Ježina bio spreman. Bio je to samo uvod u vodstvo gostiju. Nakon centaršuta sa lijeve strane lopta je došla do našeg Marija Kvesića koji iz blizine neobranjivo pogađa za 1:0.

Desetak minuta trajala je zbunjenost u redovima aktualnog prvaka, a onda se Fernandes dobro snašao u gostujućem šesnaestercu i lijepo pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je odlučno krenuo u nastavak sa željom da što prije dođe do preokreta i to je domaćim igračima uspjelo već u 53. minuti kada je Fernandes s dvadesetak metara neobranjivo pogodio za 2:1.

Dvije minute kasnije Čop je krenuo sam prema Vukovići, ali obrana gostiju uspijeva loptu odbiti u korner. Do kraja je mogao izjednačiti Bagarić, ali je ostalo 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.