Puno padova, povreda i iznenađenje na kraju

Samkova do zlata u opasnom snowboard crossu

Čehinja Eva Samkova osvojila je u nedjelju zlatnu medalju u snowboard crossu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, dok je srebro pripalo Kanadanki Dominique Maltais, a bronca Francuskinji Chloe Trespeuch.

Dvadesetogodišnja Cehinja, koja je nastupila noseci lažne brkove za srecu, dominirala je u sve tri utrke u Ekstremnom parku Rosa Hutor. Dominique Maltais je današnju medalju pridružila broncanoj koju je osvojila na Igrama u Torinu prije osam godina. Maëlle Ricker koja je branila zlato iz Vancouvera bila je još jedna od favoritkinja koja je pala tokom kvalifikacija.

Težak pad tokom kvalifikacija doživila je i Francuskinja Charlotte Bankes. U bolnici je završila Norvežanka Helene Olafsen, slicno je prošla i Jacqueline Hernandez koja je nakon pada izgubila i svijest.

Rezultati:
1. Eva Samkova (Češ)
2. Dominique Maltais (Kan)
3. Chloe Trespeuch (Fra)
4. Faye Gulini (SAD)
5. Alexandra Jekova (Bug)
6. Michela Moioli (Ita)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.