Blijeda partija Đedovića u pobjedi Bayerna

Real Madrid nanio težak poraz Partizanu

Večerašnjim utakmicama kompletirano je osmo kolo Top 16 faze košarkaške Eurolige. Pobjede su zabilježili Real Madrid i Bayern Munchen. 

Madridski Real je nastavio fantastičan niz i u utakmici protiv beogradskog Partizana. Partizan je dao sve od sebe u Madridu, ali je ipak bio preslab za Kraljevski klub koji je slavio pobjedu rezultatom 80:57. 

Bekovska linija Madriđana ponovo je briljirala. Sergio Llull i Sergio Rodriguez su postigli po 19 poena, dok su Bogdan Bogdanović i Saša Pavlović bili najbolji igrači Partizana sa po 10 poena. 

Bayern je na domaćem parketu slavio protiv Žalgirisa sa 79:73, a bh. reprezentativac je za 15 minuta provedenih na parketu upisao 3 poena, 2 skoka, 1 ukradenu loptu, ali je i izgubio čak 5 lopti. 

Bavarsku momčad je do pobjede predvodio Bryce Taylor sa 22 poena, dok su Benzing, Delaney i Bryant postigli po 11, a Boris Savović 10 poena i 5 skokova. U redovima Žalgirisa najbolji je bio Robertas Javtokas sa 18 poena i 4 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.