Modrima minimalna pobjeda nad Lokomotivom

Dinamo neuvjerljiv protiv filijale

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo je u duelu sa svojom filijalom, Lokomotivom, preokretom slavila pobjedu rezultatom 2:1.

Iako se uvijek "zna" ko pobjeđuje kada igraju DInamo i Lokomotiva, na Maksimiru su u 20. minuti, neočekivao, poveli gosti. Mario Šitum je postigao gol za Lokose.

Ipak, već do poluvremena Modri dolaze do preokreta. U 28. minuit lijep gol Marcela Brozovića za 1:1, a pet minuta prije odlaska na odmor Domagoj Antolić pogađa za 2:1, što je bio i konačan rezultat.

Zanimljivo da su sva trojica nogometaša "zajednički" Dinamu i Lokomotivi. Dinamo je ubjedljivo na vrhu sa 56 bodova i omjerom pobjeda, remija i poraza 17-5-2. Lokomotiva je četvrtoplasirana sa 39 bodova.

HNL, 24. kolo:
Dinamo - Lokomotiva 2:1 (Brozović 28, Antolić 40/ Situm 20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.