Umjesto Ukrajine

Poljska želi biti domaćin Eurobasketu 2015. godine

Edmir Škorić

Poljaci su spremni da preuzmu od Ukrajine organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine.

FIBA je zabrinuta zbog političke krize i mogućnosti rata u Ukrajini, gdje se treba održati Eurobasket 2015. godine. 

Poljska je spremna da preuzme organizaciju na sebe, pa je ponuila FIBA-i da joj dodijeli domaćinstvo zajedno s Ukrajinom i Češkom, s tim što žele da se kod njih igraju dvije grupe prvog krupa i završnica. 

"FIBA bi voljela prebaciti Eurobasket u neku drugu zemlju, ali Ukrajina je već platila polovicu iznosa za organizaciju prvenstva i FIBA bi joj morala vratiti taj novac ako joj oduzme domaćinstvo. Zato smo ponudili FIBA-i dobro rješenje: mi bismo bili glavni organizatori, a Ukrajini bi ostala jedna od četiri grupe. Naše su zemlje tokom nogometnog Eura 2012. pokazale da su sposobne zajednički organizirati natjecanje", istaknuo je predsjednik Poljskog košarkaškog saveza Grzegorz Bachanski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.