Odigrane prve utakmice osmine finala Eurocupa

Crvena zvezda treći put ove sezone bolja od Lietuvos Rytasa

Večeras je odigrano šest susreta osmine finala košarkaškog Eurocupa u kojima su dvije pobjede ostvarile gostujuće ekipe. 

Najveću zalihu pred revanš meč ostvario je Unics Kazan. Igrači Unicsa su na gostovanju kod Nymburka slavili sa ubjedljivih 91:58 i skoro sigurno ostvarili plasman u četvrtfinale. Gostujuću pobjedu ostvarila je i berlinska Alba, koja je u Italji slavila protiv Sasarija sa 91:83. 

Crvena zvezda je u Pioniru pred 7 hiljada gledalaca slavila treću pobjedu protiv Lietuvos Rytasa ove sezone. Beograđane je do pobjede 88:82 predvodio Boban Marjanović sa 21 poenom. 

Dobru zalihu pred revanš mečeve ostvarili su Valencia i Bešiktaš. Valencia je sa 75:59 slavila protiv Khimkija, dok je Bešiktaš sa 88:71 sredio Nizhny. 

Najveća neizvjesnot očekuje se u duelu Ulma i Hapoela. Njemački klub je večeras u prvoj utakmici slavio sa 89:87 protiv gostiju iz Jerusalema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.