Trener Širokog oprezan

Musa: Travnik je trenutno kvalitetniji od Zvijezde

Široki Brijeg je uz odličnu igru i realizaciju visokim rezultatom na otvaranju proljeća porazio Zvijezdu iz Gradačca. 

Trener Slaven Musa zadovoljan je prvim kolom.

„Zadovoljan sam igrom i realizacijom, a najviše sam zadovoljan osvojenim bodovima. Ta utakmica je iza nas i mi se već cijelu sedmicu pripremamo za gostovanje u Travniku,“ kaže Musa, te dodaje:

„Ne očekuje nas nimalo lagana utakmica, ali želimo ponovo pružiti svoj maksimum i nastaviti niz dobrih igara i rezultata.“

Musa nije gledao meč Travnika u Istočnom Sarajevu, ali je sa kvalitetom sadašnje ekipe Travnika dobro upoznat.

„Gledao sam izvještaje, a dobio sam i neke informacije. Znam da Travnik nije bio u podređenom, odnosno znam da su imali bolje prilike za gol. Travnik je u ovom trenutku po meni bolji protivnik od Zvijezde iako ima dset bodova manje. Upoznati smo sa njihovim kvalitetom, znamo da su dosta promijenili tim u odnosu na jesen, ali znamo i da su njihova dva najbolja igrača od jesenas, Isaković odnosno Hećo napustili njihov klub. Mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru i nastojati ostvariti trijumf.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S izuzetkom Ivana Peke svi igrači kojima mostarski strateg raspolaže su u kombinaciji za sutrašnji meč.

„Sa kartonima nemamo probleme, a što se povreda tiče, dobra stvar je što se u tim vraća Špikić, odnosno Blajić i Plazonić. I Wagner će također vrlo vjerovatno biti spreman za meč. Izuzev Peke, svi igrači su u kombinaciji za nastup,“ zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.