HNL

Šest pogodaka Dinama, hat trick Duje Čopa

Lider na tabeli HNL-a zagrebački Dinamo bez problema se obračunao sa Slaven Belupom u Korpivnici pobijedivši rezultatom 6:1. 

Modri su u vodstvo došli već nakon 14 minuta igre. Korner je izveo Antolić, loptu spustio Pivarić, a Brozović matirao domaćeg golmana Pelina.

U 30. minuti, nakon ubačaja Halilovića, u gužvi pred domaćim golom dolazi do duela Novinića i Ademija. Dinamov fudbaler završava na travi, a arbitar Bebek pokazuje Farmaceutu žuti karton te ruku usmjerava na bijelu tačku. Siguran izvođač za 0:2 bio je Duje Čop.

U 35. minuti Melnjak se sam sjurio po lijevoj strani, prošao Pinta, i sa 17 metara plasirao loptu u mrežu pored nemoćnog Ježine za 1:2.

U finišu prvog poluvremena Halilović izvodi slobodnjak, Šimunić prenosi loptu za Šimunovića, kojem preostaje matirati Pelina za rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U drugi dio gostujući sastav kreće eksplozivno, te do 52. minute već ima 1:5. Prvo je Pivarić tačno pronašao Brozovića a ovaj je pogodio mrežu za visokih 1:4, a kasnije Čop na asistenciju Fernandesa povećava agoniju Farmaceuta.

U samoj završnici susreta, kada su gledaoci već počeli napuštati stadion razočarani prezentacijom svojih ljubimaca, Dinamo stiže do rekordnih 1:6. Bio je to treći pogodak Duje Čopa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.