UEFA osuđuje Bayernove navijače

Edmir Škorić

Zbog transparenta kojeg su navijači Bayerna istakli na meču s Arsenalom, Evropska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv njemačkog kluba.

Bayernovi navijači su izvisili transparent na Allianz-Areni u utorak navečer na kojem je pisalo: "Reci ne rasizmu. Reci da Kosovu".

UEFA ne podržava nikakve političke stavove i pokušava da iskorijeni sa nogometnih stadiona takve parole. Klub čiji se navijači ne drže takvih pravila bivaju kažnjeni.

Podsjetimo da je nakon pobjede u finalu Lige prvaka nad Borussijom Dortmunda, nogometaš Bayerna Xherdan Shaqiri istakao zastavu Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.