Preminuo osnivač Bad Blue Boysa

Edmir Škorić

Vladimir Galoić zvani Dugi, osnivač Bad Blue Boysa, navijača Dinamo Zagreba, preminuo je u 52. godini života

Dugi s Kozjaka, kako su ga poznavali u navijačkim krugovima, voljom sudbine preminuo je dan prije 28. rođendana Bad Blue Boysa. 

Bio je najzaslužniji za organizovanje BBB-a i prerastanje te navijačke grupe u pokret krajem 80-ih i početkom 90-ih godina.

Dinamo je nakon rata pratio na skoro svim utakmicama iako je mjesto na tribinu ostavio mlađoj ekipi. Nije se, zanimljivo, slagao s bojkotom utakmica Dinama zbog sukoba navijača i Mamića. Dugi će biti ukopan u četvrtak u 14:30 na Krematoriju Mirogoj, a komemoracija će biti održana u 11 sati u prostorijama KN veterana BBB u Heinzelovoj ulici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.