Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Malkočević: Pokušat ćemo osvojiti neki bod u Škotskoj

Danas je na Ilidži održana press konferencija kadetske reprezentacije koja se sprema za Elitni krug kvalifikacija za EP 2014. godine. 

Naša reprezentacija utakmice će igrati od 24. do 29. marta u Glazgovu, a danas su se medijima u Sarajevu obratili selektor Sakib Malkočević i Amer Gojak. Na početku selektor Malkočević se zahvalio medijima na podršci te između ostalog rekao  

"Ovo je jedna od najtalentovanijih reprezentacija u posljednje vrijeme što su pokazali i rezultati. Pripreme za Škotsku, predstavljaju jedan nivo više, iz iskustva znamo da je teško igrati u Elitnom krugu, jer tu nema slabih reprezentacija. U grupi smo sa domaćinom Škotskom, sa Rumunijom koja je prvi krug prošla bez primljenog pogotka i Belgijom čiji je fudbal u strahovitom usponu. Mi smo svjesni da smo napravili dobar rezultat ali ne mislimo stati na ovome," rekao je Malkočević i dodao: 

"Pokušat ćemo sve da osvojimo neki bod i u Škotskoj i popravimo rejting za naredne kvalifikacije. Mada, samim prolazom u Elitni krug naš koeficijent se popravio i sad smo već blizu drugog šešira za šta je zaslužna ova reprezentacija. Očekujem da ćemo dati maksimum u ovom trenutku što možemo, časno ćemo se boriti i pokušati da se što bolje predstavimo. Nadam se, da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom," riječi su selektora Malkočevića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.