Utakmica sezone za Zeničane

Čelik protiv Veleža sa najjačim sastavom

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika porazom na Piroti od ekipe Travnika prekinuli su sjajan niz od 10 utakmica bez poraza, a poraz u komšijskom derbiju bio je ujedno i prvi za trenera Nizaha Hukića, koji je od odlaska Vlade Jagodića sa kormila kluba napravio sjajne rezultate.

Bez obzira na rezultate u prvenstvu, sigurno je da je utakmica sezone za Zeničane revanš četvrtfinala Kupa u srijedu protiv Veleža na stadionu u Vrapčićima.

Čelik i Velež su ove sezone igrali već tri puta, na Bilinom polju dva puta je bilo po 0:0, dok je u Vrapčićima nakon 15 godina u prvenstvu ekipa s Bilinog polja slavila 0:2, uz dva gola Jasmina Mešanovića.

Utakmica u Mostaru je najvažnija ove sezone za oba tima, budući da su u prvenstvu zaostali za vodećim ekipama, jedina šansa za izlazak u Evropu je kroz Kup takmičenje. U prvoj utakmici na Bilinom polju bilo je miroljubivih 0:0, iako je Velež bio bolji protivnik. Međutim, poznato je da Mostarci u gostima igraju mnogo bolje nego kući, tako da su šanse u srijedu podjednake kada je u pitanju plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem nogometnom takmičenju u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Protiv Travnika, trener Čelika Nizah Hukić nije mogao računati na Slobodana Lakićevića, međutim kada je u pitanju utakmica u srijedu protiv Veleža na slatkim je mukama što se tiče sastavljanja ekipe. Svi igrači su spremni za utakmicu, a to se odnosi i na oporavljenje Popovića, Alispahića i Simića.

Nema sumnje da se na stadionu u Vrapčićima očekuje sjajna utakmica uz dobro popunjene tribine stadiona, ipak je ovo utakmica koja znači mnogo za Čelik i Velež, a ko prođe u polufinale na korak je od velikog uspjeha i plasmana u Evropu nakon dugo godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.