Trener Širokog pred Zrinjski

Musa: Sutrašnji derbi neće odlučiti prvaka

Rana iz Zenice još uvijek je svježa, a pred Slavenom Musom i njegovim izabranicima novi je težak ispit. 

Ispit koji u konačnici Širokom Brijegu može donijeti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Na suprotnoj strani stajat će Zrinjski koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

„Što se tiče kup utakmice u Zenici, svu odgovornost preuzeo sam na sebe i držim kako igrače zbog jednog tako blijedog izdanja ne treba kažnjavati. Objektivno mi možemo proći Čelik usprkos tom zaostatku koji je mogao biti i veći da nismo imali raspoloženog Soldu na golu, ali i manji da nam je u završnici priznat pogodak, koji je po meni bio posve regularan. Nije nama Čelik nikakav problem, mi smo sami sebi bili najveći problem u toj utakmici,“ izjavio je Slaven Musa, te najavio sutrašnji meč u Mostaru:

„Mi ne znamo igrati na remi i u derbiju protiv Zrinjskog, uz puno poštovanje prema protivniku, ići ćemo na pobjedu. Zrinjski je u ovoj utakmici favorit zbog domaćeg terena, podrške navijača, većeg izbora igrača i naših problema sa nastupom Ivice Džidića, Landeke i Pehara, ali vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni i motivisani za osvojiti sva tri boda. Posebnu pažnju trebamo obratiti na Đurića, Crnova i Nikolića. Ulog u derbiju je veliki, ali, opet, mišljenja sam njegov ishod neće odlučiti novog prvaka, jer nakon ovog dvoboja Zrinjskog i Širokog Brijega preostaje nam još pet teških utakmica.“

NK Široki Brijeg i proizvođač sportske opreme JAKO jučer su produžili višegodišnju saradnju potpisivanjem ugovora vrijednog 150.000 KM na godišnjem nivou. Ugovor su potpisali Stanko Gojević u ime kompanije JAKO i sekretar NK Široki Brijeg Dragan Soldo, izrazivši tom prilikom obostrano zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.