Kompletirano 13. kolo Top 16 faze Eurolige

Real i Partizan upisali sigurne pobjede

U posljednje dvije utakmice 13. kola Top 16 faze košarkaške Eurolige domaćini su ubilježili sigurne pobjede.

Real Madrid je na svom parketu pregazio Lokomotiv Kuban sa 81:55, te potvrdio već ranije osigurani plasman u četvrtfinale. Pobjeda Kraljevskog kluba ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Felipe Reyes je sa 15 poena i 7 skokova predvodio Real do pobjede, Sergio Rodriguez i Sergio Llull su dodali po 13, dok je Richard Hendrix sa 17 poena i 9 skokova bio ubjedljivo najbolji igrač Kubana.

U drugoj večerašnjoj utakmici Partizan se pobjedom protiv Žalgirisa 78:67 oprostio od domaćih navijača za ovu sezonu.

Davis Bertans je sa 17 poena i 10 skokova bio najbolji igrač Beograđana, Milenko Tepić je dodao 14, dok je kod gostiju iz Litvanije najefikasniji bio Andris Gudaitis sa 13 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.