Pobjeda Dinama u Stanovima

Fernandes i Čop pogađali za novi trijumf Modrih

Zagrebački Dinamo brzo se oporavio od neočekivanog poraza u Osijeku u prošlom kolu. Na zadarskim Stanovima tim Zorana Mamića slavio je zahvaljujući golovima Fernandesa i Čopa, dok je neizvjesnost u posljednjih dvadeset minuta unio pogodak Tadića.

Od prve minute krenuli su gosti s napadima, a u već u trećoj im se to isplatilo. Junior Fernandes je lijepo pogodio s 20 metara. Zadrani nisu nikako uspijevali uspostaviti terensku inicijativu, rijetki su bili njihovi pokušaji u napadu, a do poluvremena bolja igra Dinama krunisana je udvostručenjem vodstva.

Sve je napravio Duje Čop, prošao pored dvojice čuvara, ušao u kazneni prostor i smireno pogodio pokraj golmana domaćih za 0:2. Bio je to rezultat prvog dijela, a u nastavku su do daha došli i igrači pod vodstvom Ferde Milina.

Uspjeli su i zakomplikovati susret i unijeti rezultatsku neizvjesnost nakon pogotka u 72. minuti. Ježina je kratko odbio jedan ubačaj Weitzera, a Tadić se našao na pravom mjestu i pogodio za 1:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U posljednjih dvadesetak minuta mogao je Dinamo prosuti sve dobro što je do tad napravio. Tadić je u 85. minuti poslao loptu pored Ježine, ali se na putu do pogotka ispriječila stativa.

U sudijskoj nadoknadi je ponovno Ježina bio savladan, ali je odbrana gostiju u posljednji tren očistila loptu s gol linije. Dinamo je tako došao do učinka od 68 osvojenih bodova, a Zadar je ostao na 32 boda na sedmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.