1. HNL, 31. kolo

Blamaža Vršajevićevog i Sušićevog Hajduka

Ekipa Hajduka, trećeplasiranog sastava 1. HNL, poražen je na gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca sa ubjedljivih 4:1. Posljednjeplasirani tim fudbalskog šampionata je sasvim zasluženo nadigrao splitski tim u kojem je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Avdija Vršajević.

Domaći su do vodstva stigli već u 3. minuti utakmice kada je nakon ubačaja iz kornera, a udarac Mrčele glavom nije uspio izblokirati ni desni bek naše reprezentacije.

Već u 16. minuti desila se nova interesantna scena pred golom gostiju sa Poljuda. Nakon igranja rukom jednog od odbrambenih fudbalera Hajduka, glavni arbitar susreta pokazao je na bijelu tačku, a potom je nakon konsultacije sa ssvojim pomočnikom poništio ovu odluku. Ipak, ovo nije obeshrabrilo domaće fudbalere, pa je Doležal u 24. minuti povisio na 2:0 za sastav koji vodi grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih hrvatskih klubova.

U nastavku susreta odmah na početku drugog poluvremena u igru je ušao novopečeni reprezentativac BiH Tino Sven Sušić, ali ni on nije mogao puno toga promijeniti.

Tomić je u 69. minuti zapečatio sudbinu gostiju iz Splita, a sve što su Bili uspjeli napraviti bio je gol iz 85. minute. Jozinović je glavom vratio loptu, a Špehar je skrenuo u vlastitu mrežu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Konačnih, visokih i zasluženih 4:1 za Hrvatski Dragovoljac postavio je Rašić u prvoj minuti sudijske nadokande.

1. HNL, 31. kolo:
Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 4:1 (Mrčela 3, Doležal 24, Tomić 69, Rasić 90+1 / Špehar 86 AG)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.