Talentirani Rajib Roy

Sin indijske prostituke trenirat će u Manchester Unitedu

Edmir Škorić

Mladi 16-godišnji nogometaš Rajib Roy dobit će priliku da trenira s Manchester Unitedom.

Roy je sin indijske protistutke i u jednom slamu u četvrti velegrada Kolkate živi u sobici s majkom i bratom. Skauti Uniteda su uočili njegov talent na jednom turniru talentiranih indijskih igrača.

S još desetoricom igrača će Roy u Engleskoj odraditi dvosedmične treninge. Većina tih klinaca dolazi iz bogatih obitelji, dok je Roy odrastao na ulici i u dijelu grada koji je poznat isključivo po prostituciji.

Njegova majka na taj način prehranjuje njega i brata. U sobici u kojoj živi Roy drži poster Chelseajevog veznjaka Oscara, koji je također odrastao u siromaštvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.