Juventus nako pobjede nad Catanijom

Ranieri: Del Piera sam odmarao

Juventus je prošao teško gostovanje u 23. kolu italijanske Serije A. Pobijedio je Cataniju u gostima sa 2:1 golom u zadnjoj minuti.

Claudio Ranieri je utakmicu počeo bez Del Piera i Trezegueta, a u napadu Juventusa su bili Vincenzo Iaquinta i Amauri. Iaquinta je u 11. minuti bio prvi strijelac na utakmici, ali je nakon toga ostavio momčad na cjedilu. U istoj minuti je dobio žuti karton zbog proslave pogotka (skidanje dresa), a samo minutu kasnije pokazan mu je i drugi, odnosno crveni karton.

Juventus je tako morao igrati čak 80 minuta sa igračem manje.

- Vratili smo se u igri. Ovo je dokaz koliko je Juventus mentalno jak - sijao je od sreće trener Ranieri nakon utakmice i dodao:

- Del Piero je igrao sjajno posljednje dvije utakmice, ali namjerno sam ga ostavio na klupi. Zbog odmora, ništa drugo. Nemojte opet početi servirati nekakav skandal, jer on ne postoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.