Foto: EPA

Bundesliga

Bayern i Borussia sigurni, Salihović promašio penal

Edmir Škorić

Bayern je u 31. kolu njemačke Bundeslige ostvario pobjedu u Braunschweigu, dok je Borussia slavila ubjedljivo protiv Mainza (4:2).

Najefikasniju utakmicu odigrali su Borussia i Mainz u Dortmundu. Milioneri su se novom pobjedom učvrstili na drugoj poziciji. Poveli su golom Jojića već u šestoj minuti, ali je Okazaki u 14. poravnao na 1:1.

Novo vodstvo domaćinu je donio Lewandowski golom u 18. minuti, da bi Okazaki ponovo zabio za novo izjednačenje u 53. minuti. Samo tri minute kasnije, Piszczek je donio novu prednost Dortmunđana, koji su na kraju slavili. Za konačnih 4:2 zabio je Reus s penala u 80. minuti.

Werder je u Bremenu ugostio Hoffenheim, a na kraju je domaćin ostvario trijumf (3:1). Već u trećoj minuti Volland donosi prednost gostima, ali Bargfrede je u 18. minuti vratio stvari na početak. Na 2:1 povisio je Garcia u 81. minuti. Sejad Salihović je za goste odigrao 90 minuta, a u 86. je promašio penal za izjednačenje. Petersen je postavio konačnih 3:1 u nadoknadi.

Bayern se vratio pobjedama nakon nešto lošijih izdanja. Bavarci su slavili u gostima kod davjenika Eintracht Braunschweiga. Naravno, Bayern je ranije osigurao titulu i sada razmišlja samo o polufinalu Lige prvaka i mečevima s Real Madridom. Vodeći gol za goste na današnjem susretu postigao je Pizarro u 75. minuti, da bi sve riješio Mandžukić u finišu utakmice. Za domaće zbog žutih kartona nije igrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Freiburg je pred svojim navijačima savladao Borussiju Moenchengladbach s visokih 4:1. Mehmedi (dva gola), Sorg i Darida su režirali preokret domaćih protiv Borussije, koja je prethodno povela golom Hermanna u devetoj minuti. Gosti su u 65. minuti promašili penal, a neprecizan s bijele tačke bio je Daems. Xhaka je u 69. isključen zbog drugog žutog kartona u sastavu poražene momčadi.

Duel Augsburga i Herthe završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:
Augsburg - Hertha 0:0
Braunschweig - Bayern 0:2 (Pizarro 75, Mandžukić 87)
Werder - Hoffenheim 3:1 (Bargfrede 18, Garcia 78, Petersen 92/ Volland 3)
BVB - Mainz 4:2 (Jojić 6, Lewandowski 18, Piszczek 56, Reus 79 - penal/ Okazaki 14, 53)
Freiburg - Borussia M. 4:2 (Mehmedi 51, 87, Sorg 71, Darida 73/ Hermann 9, Nordtveit 89)


Werder Bremen 0 - 1 Hoffenheim by BundesligaHD
Werder Bremen 1-1 Hoffenheim (Goal Bargfrede... by raghey  
Freiburg 0-1 Borussia M'gladbach (Goal Herrmann... by raghey
Borussia Dortmund 1-0 Mainz (Goal Jojić) 19-04... by raghey
Okazaki Goal ~ Borussia Dortmund vs Mainz 05 1... by All_Goals
Borussia Dortmund 2-1 Mainz (Goal Lewandowski... by raghey

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.