Gambrinus liga

Novi pogodak sjajnog Jasmina Šćuka, trijumf Mlade Boleslav

Jedan od derbija 25. kola češke Gambrinus lige igrali su večeras Mlada Boleslav i Jablonec. Rezultatom 3:2 slavio je domaći tim, a jedan od najboljih igrača na utakmici bio je naš internacionalac Jasmin Šćuk. 

Zahustel je domaće doveo u vodstvo već nakon osam minuta utakmice, da bi Loucka iz penala poravnao samo deset minuta kasnije.

U 24. minutu dosuđen je penal i za Mladu Boleslav, a siguran sa bijele tačke bio je upravo Šćuk što je bio njegov 12. pogodak u sezoni. Sedam minuta poslije Moulis je izjednačio na 2:2.

U desetom minutu nastavka konačnih 3:2 postavio je Magera. Mlada Boleslav je na trećem mjestu sa velikim izgledima da na ljeto zaigra u Evropskoj ligi.

Znojmo je na domaćem terenu pretrpio pravu katastrofu. Ostrava je protutnjala sa 4:0, a pogađali su Baranek, Gregus, Kukec i Vengrinek. Od bh. internacionalaca u poraženom timu nastupio je samo Crnkić, dok su Emir Zeba i Anes Haurdić meč odgledali sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Liberec je sa 2:1 na domaćem terenu bio bolji od Slovačkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.