Trener Bayerna

Guardiola: Ako želimo u finale moramo popraviti igru

Bayern u srijedu gostuje u Madridu kod Reala u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a pred taj susret Bavarci su slavili na gostovanju kod posljednjeplasiranog tima njemačke Bundeslige Eintrachta iz Braunschweiga (2:0). 

„Ovo nije bila laka utakmica za nas jer smo osvojili naslov još prije nekoliko kola. Nije bilo lako, borili smo se, kontrolisali utakmicu i na kraju slavili. Zadovoljan sam pobjedom, ali morat ćemo igrati puno bolje u Madridu ako želimo u finale Lige prvaka,“ izjavio je Guardiola nakon susreta.

Prvi golman Bayerna, Manuel Neuer, nije branio protiv Braunschweiga zbog lakše povrede, ali je nagovijestio da će stajati među stativama u Madridu.

"Naravno da sam spreman igrati. Neće biti nikakvih problema," prokomentarisao je Neuer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.