Odigrana tri susreta njemačke 2. Bundeslige

Paderborn ispustio trijumf, velika pobjeda Kaiserslauterna

Tri utakmice 31. kola njemačke 2. Bundeslige bile su na rasporedu danas. Jako važne pobjede u borbi za najelitniji rang takmičenja upisali su Paderborn i Kaiserslautern. 

Fudbaleri Kaiserslauterna danas su na svom terenu dočekali FSV Frankfurt. Gosti su se prvi radovali, a strijelac je nakon tri minute igre bio Leckie. Domaćin je u 23. minuti susreta došao do preokreta, a strijelac je bio Dick. 

Kaiserslautern je do potpunog preokreta došao u 37. minuti susreta, a strijelac je bio Idrissou. Radost domaćih trajala je samo jednu minutu, a stvari je na početak vratio Wooten. Kada su svi očekivali da sudija označi kraj prvog poluvremena prednost domaćinu donio je Karl. 

Paderborn je na svom terenu ugostio Furth u velikom derbiju 31. kola. U prvom poluvremenu vidjeli smo samo jedan pogodak, a strijelac je u 36. minuti susreta bio Koc. Gosti su se vratili u 59. minuti preko Azemija, dok je prednost domaćim donio Vučinović u 75. minuti utakmice. Konačni rezultat postavio je Azemi u 92. minuti susreta i tako razočarao domaće navijače.

Ingolstadt je gostovao kod Aalena našeg Jasmina Fejzića, a susret je završen bez golova, a gosti su susret završili sa deset igrača. Naš reprezentativac bio je na golu domaćina. 

Njemačka, 2. Bundesliga, 31. kolo:
Kaiserslautern - FSV Frankfurt 3:2(Dick 23, Idrissou 37, Karl 45/Leckie 3, Wooten 38)
Paderborn - Furth 2:2(Koc 36, Vučinović 75/Azemi 59, 90+2)
Aalen - Ingolstadt 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.