Nike darovao Cristiana Ronalda

Realov "zlatni dečko" večeras igra u zlatnim kopačkama

Cristiano Ronaldo bio je upitan za večerašnji prvi susret polufinala Lige prvaka u kojem će Real Madrid na svom Santiago Bernabeu ugostiti aktuelnog prvaka Evrope, minhenski Bayern.

Samo sat vremena prije početka utakmice jasno je da će portugalski fudbaler nastupiti u prvom ogledu dva evropska diva obzirom da su već poznati početni sastavi oba tima.

Prva zvijezda kraljevskog kluba i najbolji fudbaler svijeta koji je to potvrdio Zlatnom loptom koju je osvojio za svoje igre 2013. godinu, a Nike čije je kapiten reprezentacije Portugala zaštitno lice odlučio je svom "zlatnom dečku" darovati odgovarajuću "obuću", pa su u američkoj sportskoj kompaniji izradili posebne kopačke za Ronalda.

Bijele kopačke, sa zlatnim đonom, CR7 će po prvi put na svojim nogama predstaviti večeras. Hoće li mu biti zlata vrijedne u duelu protiv aktuelnog evropskog prvaka saznati ćemo za manje od sat vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.