Maccabi slavio protiv milanske Olimpije

Ponos Tel Aviva izborio plasman na završni turnir

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva večeras su na svom terenu u okviru četvrte utakmice četvrtfinala Eurolige dočekali milansku Olimpiju. 

Prvih deset minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a gosti iz Milana na odmor su otišli sa dva poena prednosti. Rezultat je bio 21:19 za Milaneze. U nastavku prvog poluvremena Olimpija je zaigrala još bolje, pa je nakon prvog poluvremena rezultat u Nokia Areni bio 43:35 za ekipu iz Italije. 

Početkom drugog poluvremena mnogo bolje je zaigrala ekipa iz Tel Aviva. Domaćin je treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 19:13 i tako u posljednjih deset minuta ušao sa samo dva poena zaostatka. U posljednjoj četvrtini Maccabi je razbio Olimpiju iz Milana. Gosti su postigli samo deset poena, dok je tim iz Tel Aviva postigao čak 32 i na kraju slavio rezultatom 86:66. 

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Ricky Hickman i Alex Tyus sa po 16 postignutih poena, dok je u gostujućoj ekipi Keith Langford postigao 28 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.