Švicarka završila vikend sa 180 krugova

De Silvestro kompletirala vikend za Sauber

Sa još 68 odvoženih krugova, Simona de Silvestro je kompletirala dva dana testiranja dvije godine starog bolida Saubera. U bolidu C-31 u dva dana, Simona je odvozila 180 krugova na stazi u Fioranu. Drugog dana je Simona imala daleko više samopouzdanja nego dan ranije.

" Nakon prvog dana smo napravili određene promjene i po prvi put sam vidjeli kako stvari izgledaju dva dana zaredom u Formuli 1, odnosno kako bolid reaguje na promjene. Prije svega kada je u pitanju set- up bolida. Ovo je bio jedan vrlo dobar dan " naglasila je Simona čiji je bolid bio ofarban u bijelo - plavo - zelenoj boji, što definitvno nisu boje Saubera. Imran Safiulla, bogati industrijalac već određeno vrijeme se " brine " za karijeru Simone de Silvestro. Prema najavama Švicarka bi ove sezone ove mogla odraditi deset testnih dana. Naredni njen test je najavljen za juni mjeseci u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.