Aktuelne prvakinje sigurne, Budućnost nakon produžetka

Budućnost i Györ za reprizu finala iz 2012. godine

U finalu Lige prvakinja igrat će Györi Audi ETO i Budućnost iz Podgorice. Györi je bez većih problema stigao u finale, dok je Budućnost tek nakon produžetka savladala najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja Lige prvaka, Vardar 22:20.

Aktuelne prvakinje Evrope su u prvom polufinalu bile bolje od danskog Midtjyllanda 29:26. već u 12.minute utakmice mađarska ekipa je imala prvi put četiri gola prednosti i od tog trenutka su utakmice držale utakmicu pod kontrolom. Četiri i pol minute prije odlaska na odmor Loke je povesila na 15:8, na poluvremenu je bilo 16:11.

Na početku drugog dijela ekipa Midtjyllanda se serijom 3:0 približila na aktivnih -2, ali onda Anita Görbicz postiže dva vezana gola i do kraja utakmice bez većih problema prvakinje čuvaju svoju prednost do konačnih 29:26. Görbicz je postigla sedam golova, Amorim i Kovacsics su dodale po pet, Bulatović četiri. Na drugoj strani daleko ispred bile su Groot sa devet i Jorgensen sa sedam golova.

Drugo polufinale je bilo daleko zanimljivije, iako nije izgledalo da će završnica takva biti. U 14.minuti utakmice Lekić je smanjila vodstvo Budučnosti na 8:5, nakon čega su rukometašice Vardara u preostalom periodu uspjele postići samo jedan gol. Budučnost je na poluvremenu imala velikih 11:6. Sve do 45 minute Budučnost je držala utakmicu pod konktrolom, a onda je krenuo Vardar.

Situacija slična kao u prvom poluvremenu, samo su uloge bile zamjenjene. Rukometašice Vardara su u 16 minuta napravile 6:1, pa je utakmica otišla u produžetak iako je Nikolić imala šut za pobjedu Vardara. Na kraju je ipak Budučnost stigla do pobjede na krilima trolista Neagu - Mehmedović - Pavićević. Neagu je postigla šest golova, po jedan manje su dodale Cvijić i Mehmedović. Kod Vardara šest golova je zabila Lekić, Pineu pet.

Ove dvije ekipe su igrale u finalu 2012. godine, Budućnost je bila bolja u dvije utakmice, dok su ove sezone obe susreta završila bez pobjednika (23:23, 26:26). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.