Split razočarao

Trijumf Osijeka za miran finiš sezone

Fudbaleri Osijeka došli su do četvrte uzastopne pobjede na domaćem terenu, ovog puta protiv Splita. Rezultat je bio 3:1 čime je Osijek pobjegao najbližoj pratnji, a automatski se zakuhala i borba za Evropu. 

Iako se po posljednjeg trenutka nije znalo hoće li se igrati, utakmica je ipak započela po žestokom pljusku, ali po iznenađujuće dobrom terenu. I već u trećoj minuti prva velika prilika. Kiks Mateja Jonjića omogućio je Barabanu da krene sam prema golu Osijeka i šutira, ali na sreću Osijeka, lopta pogađa stativu.

Jonjić se za kiks iskupio u sedmoj minuti. Udarac iz ugla izveo je Borna Barišić a Jonjić s desetak metara šutira kroz šumu nogu i pogađa donji lijevi ugao gola Splita. U 62. minuti gosti su izjednačili. Jednu loptu ubačenu s desne strane Aljoša Vojnović dočekuje na drugoj stativi, njegov udarac glavom pogađa okvir gola, ali iz drugoj pokušaja Vojnović pogađa poluvolej za 1:1.

I nakon izjednačenja, Split se povlači, a Osijek preuzima inicijativu. Tako u 70. minuti dolaze u novo vodstvo. Ponovno je Borna Barišić izveo korner, na petercu pronašao Slavka Bralića koji postiže svoj prvijenac u dresu Osijeka. Osijek je pobjedu potvrdio u posljednjim trenucima.

Mišić je oduzeo jednu loptu, povukao je do protivničkog kaznenog prostora, a onda ne drugoj strani pronašao kapetana Kurtović koji iz prekrasnog voleja postiže svoj prvi prvoligaški pogodak u karijeri. Odmah nakon tog pogotka dosuđen je kraj vrlo zanimljivog i

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.